Swebar leverantör till landslaget

Swebar leverantör till landslaget i fotboll

Nu är vi på Swebar ovanligt glada och stolta - vi har utsetts till officiell leverantör av våra proteinbars åt svenska herrlandslaget i fotboll! Det tycker vi är riktigt grymt. Den 18 juni spelade landslaget den första matchen i turneringen och Swebars proteinbars anses vara det bästa alternativet för spelarnas återhämtning.

- Det är fantastiskt roligt att valet föll på oss. Vi ser det som ett hedersuppdrag, säger Björn Jälén, business team manager för Swebar.

Överenskommelsen med Svenska Fotbollförbundet innebär att Swebar står som officiell leverantör av proteinbars åt herrlandslaget under hela mästerskapet. I helgen fylldes trunkarna med åttahundra energifyllda proteinbars från Swebar och de blir en viktig del när spelarna ska fylla på energidepåerna efter de hårda matcherna.

Swebar valdes ut efter tester

Svenska Fotbollförbundets medicinska koordinator Dale Reese meddelar att de gick igenom ett antal olika produkter innan Swebar valdes ut. ”Vi tyckte ni var det bästa alternativet”, säger han.

Swebar är ett svenskt varumärke med lång erfarenhet av sportnutrition. Sortimentet omfattar proteinbars i 25 goda smaker, inklusive bars med lågt sockerinnehåll, samt kosttillskott.

Förhoppningen är att avtalet med Svenska Fotbollförbundet blir startskottet för ett längre samarbete.

- Vi uppskattar att fotbollsförbundet har valt ut oss. Vi har en stark ställning inom sport och träning och vårt mål är att alltid vara det självklara svenska alternativet. Vi ser fram emot många matcher tillsammans, säger Björn Jälén.

Skickliga svenska fotbollsspelare

Första matchen för herrlandslaget avgörs på måndag eftermiddag.

- Det är fantastiskt att laget har lyckats ta sig hela vägen dit. Spelarna har verkligen visat jävlarnamma. Vi stöttar dem och kommer att följa matcherna med spänning, säger Björn Jälén.


Landslaget storsatsar på återhämtningen

Tre tuffa matcher på tio dagar ställer hårda krav. Vid årets fotbolls-VM har det svenska herrlandslaget satsat extra mycket på återhämtningen för spelarna. Swebar är utvalt som leverantör och har skickat med åttahundra bars på flyget till Ryssland.

- Vi har talat om för killarna att det inte är klart vid slutsignalen, utan återhämtningen är viktig hela vägen tills de går och lägger sig, säger lagets medicinska koordinator Dale Reese.

Den här gången tog Svenska Fotbollförbundet hjälp av en näringsfysiolog från den Svenska Olympiska Kommittén (SOK)  för att kunna skräddarsy ett återhämtningspaket för varje spelare. Nu får spelarna klara besked om hur mycket protein och kolhydrater de behöver efter träning och match för att fylla på kroppens energinivåer.

Och där är Swebar en viktig del.

Jämförde olika proteinbars

- SOK Näringsfysiologen pratade om fördelen med proteinbars och det var då vi tog in flera olika märken och jämförde dem. Vi bestämde oss för Swebar, det var den enda som både levde upp till våra krav och passade samtliga magar, säger Dale Reese.

När laget möter Tyskland och Mexiko kommer proteinbars, proteindryck, pizza och pasta stå uppdukat och klart direkt efter matcherna. Spelarna behöver snabb energi innan presskonferenserna startar och det dröjer ofta flera timmar innan de är tillbaka på hotellet.

Många favoriter hos Swebar

Hur har då spelarna tagit emot Swebars proteinbars?

- Det har funkat bra. Många spelare har redan etablerat sina favoriter och det är nog lika många varianter som antalet sorter ni har i sortimentet. Cocos, Mintchoklad och Chokladboll är till exempel populära.

Även om Dale Reese själv inte kämpar på plan, tar han gärna en proteinbar som mellanmål. Favoriten?

- Cocos!

Dale Reese, 63, har lång erfarenhet och var med redan på fotbolls-VM i Italien 1990. Då blev turneringen kort för svenskarna del. Han hade beställt flera pallar med filmjölk som skulle räcka ända fram till finalen, men de fick lämnas kvar på flygplatsen.

"Värt att vänta på i 28 år"

- Matcherna slutade 1-2, 1-2 och 1-2. Så nu var det ju fantastiskt att få vara med när de vann mot Sydkorea i öppningsmatchen. Det var värt att vänta på i 28 år!

Och hur långt går svenskarna i år? Dale Reese svarar snabbt, men avslöjar inget.

- De är förberedda.

På fredagsmorgonen går flyget till Sotji där laget ska träna på matchstadion och  känna på gräset inför Tysklandsmötet. Något midsommarfirande med snaps och sill blir det inte tal om.

Redo skicka fler bars

- Snaps?! Haha, nej, inget sånt får störa. Det blir en helt vanlig dag för spelarna.

Hur vanlig en sådan dag nu är under en VM-turnering. Vi på Swebar är i alla fall laddade och hoppas få skicka åttahundra nya bars till landslagsspelarna efter gruppspelet!