Swebars snackbar och löpare

Swebars sockersmarta Snack Bar är här!

Träningstrenden är stark i Sverige och många efterfrågar produkter med lågt sockerinnehåll. Nu lanserar Swebar ett helt nytt koncept med snackbars - fulladdade med protein, men bara sötade med en halv sockerbit per bar.

- Vi har maxat proteininnehållet och dragit ned på kalorierna. Det blir ett perfekt mellanmål när man är på språng eller på väg till träningen, säger Sara Persson, Assistant brand manager för Swebar.

Swebars nya Snack Bars landar i butikshyllorna i mitten av april och kommer i två svenska favoritsmaker: Gräddkola och Skumbanan. Och medan en snackbar innehåller lika mycket protein som en klassisk proteinbar, ger den bara 120 kalorier mot klassikerns cirka 200. Swebars Snack Bar passar bra för alla som vill fylla på med näring inför ett träningspass.

Perfekt som mellanmål

- Vi ser att en del kunder, framför allt kvinnor, tycker att en vanlig bar kan vara lite för rejäl som mellanmål. En snackbar innehåller inte fler kalorier än en stor banan och blir en perfekt proteinsnack, säger Sara Persson.

Swebar är en storsäljare av svenska proteinbars och sedan tidigare finns ett tjugotal riktigt smarriga smaker i sortimentet. Med den nya kategorin snackbars finns det ännu fler goda varianter att välja mellan och det har blivit ännu enklare att leva sockersmart.

- Vi tror att våra snackbars kommer att locka många. Vi ser att det finns en efterfrågan på marknaden för proteinrika snacks som passar alla som vill fylla på med energi och ha hälsosammare mellanmål, säger Sara Persson.

Här kan du läsa mer om de goda nyheterna Snack Bar Skumbanan och Snack Bar Gräddkola.